1. Identifiera dina sökord

Detta är A och O i all sökmotoroptimering. Försök verkligen hitta sökord som speglar din verksamhet och gå inte för brett. Om du för exempel är bröllopsfotograf så hjälper inte sökordet bröllop dig något vidare. Folk som klickar in på bröllop är ofta mer intresserade av bröllopet än snubben som tar fotografierna på själva högtiden. Det finns många bra gratisverktyg som kan hjälpa dig att hitta bra relevanta sökord för din webbplats. Nedan ser du tre marknadsledande sådana:

 

2. Google analyctics

Ha Google analyctics installerat redan från start så att du kan följa processen och få den exakta statistiken av jobbet du lägger ner på din SEO. Viktigt att kunna mäta dina framgånga

3. Meta beskrivningar

Skriv unika och relevanta metabeskrivningar för varje sida på din webbplats. Det tar inte lång tid och det är absolut värt det.

4.URL:er

Använd endast läsbara, meningsfulla och RELEVANTA URL:er. Relevansen är så viktig!

5. Tänk alltid på din pagespeed

Ta bort allt som saktar ner din webbplats. Det finns mycket som kan sakta ner din webbplats. Det bästa sättet att kontrollera vad som saktar ner din hemsida är verktyg/webbplatser som Google Pagespeed och GT Metrix. Dessa är gratis och fantastiska verktyg som kan hjälpa dig mycket för undersöka din webbplats och se om allt står rätt till.

6. Länka, länka och länka

Länka till andra webbplatser med relevant innehåll.

7. Skriv för människor

Skriv för människorförst, sökmotorer i andra hand. Webbtexter är ytterst viktigt då Google är en väldigt textbaserad sökmotor. Relevant kvalitativt innehåll i dina texter är A och O idag. Vi kan inte understryka detta tillräckligt! Google indexerar dig efter din relevans och kvalitén på dina texter. För exempel, har du en bilverkstad och vill synas bra på just ordet bilverkstad. Då ska ordet bilverkstad förekomma cirka 2,5 procent i texten som ska bestå av minst tre hundra ord. Bilverkstad ska även förekomma i rubriken, underrubrikerna, URL:en, metabeskrivningen och i dina bildtexter. Google vill helt enkelt se att denna sidan handlar om bilverkstad.

8. Bygg med sociala signaler.

 

9. Uppmuntra andra pålitliga webbplatser att länka till dig.

Det kan vara samarbetspartner, eller kanske kunder till dig. Det är viktigt att få inlänkar till din sida. Google ser detta som en sorts referens. Ju fler inlänkar desto bättre ranking hos Google. Dock var lite försiktig. Du vill inte ha inlänkar från oseriösa sidor. Detta kan ha en negativ effekt på din placering på Google.

10. Skapa och publicera unikt

Skapa och publicera unikt innehåll konsekvent för att förbättra dina rankningar. Starta en blogg. Dela med dig av dina kunskaper. Dessa texter kommer ju på ett naturligt sätt innehålla dina sökord, och detta uppmärksammas av Google. När du skriver dina texter så tänk så här: Be so good that Google cant ignore you!