Hemsida – Hur ofta bör man byta

Hur ofta bör man göra om sin hemsida?

Man bör göra om sin hemsida i alla fall vart tredje eller fjärde år. Detta på grund av många orsaker. Först och främst utvecklas ju hemsideplattformarna hela tiden vilket gör att man måste hänga med i denna utecklingen. Detta har även att göra med säkerhet. Gamla hemsidor är oftast osäkra och ett lättare byte för hackare.

Bygga nytt för Googles Indexering

Google vill idag ha lätta moderna hemsidor som följer deras kriterier. SSL, mobilanpassning, tydliga sidstrukturer med mera. Ska ens hemsida rankas bra på Google, så måste man idag uppfylla deras kriterier. Dom nya uppdaterade hemsideplattformar är dessutom ofta förberedda för Google, vilket gör att du får en del av detta direkt på köpet när du bygger/skaffar ny hemsida.

Vad ska man tänka på när man ska köpa hemsida

Att vara förberedd är viktigt. Lägg inte allt på webbyrån eller webbdesignern. Det kan bli dyrt om du överlåter allt det till dom som ska bygga sidan.
Lite förberedelser som kan vara bra att checka av innan du lämnar över uppdraget.

  • Hemsidans storlek. Hur många undersidor behöver du.
  • Texter till hemsidan. Behöver du nya texter eller använda dem från dem gamla sidan. Läs mer om webbtexter
  • Webbhotell och domän. Du kan absolut använda ett eget webbhotell, även om vissa webbyråer vill att du lägger det hos dem. PÅ detta sättet binder du eventuellt upp dig till något som du inte behöver göra. Det finns idag många utmärkta webbhotell som kan även ge dig support i dessa frågor.
  • En annan sak som man inte ska binda upp sig på, är att den som byggt er hemsida måste göra uppdateringarna. Det ska byggas i en enkel plattform så att man själva kan uppdatera hemsidan enkelt och snabbt vid behov. Med andra ord, bli inte beroende av webbproducenten här.

 

Läs fler inlägg >>

Hemsida