Dags att köpa hemsida?

Vi här på webbyrån får faktiskt ganska ofta frågan; hur ofta ska man köpa ny hemsida? Vi brukar rekommendera att man köper ny hemsida vart tredje-fjärde år. Det händer ju mycket i den här branschen och det är viktigt att man hänger med. Google har ju de senaste fem åren gjort omfattande uppdateringar och förändringar på sina kriterier. Ska ens hemsida indexeras bra, eller indexeras överhuvudtaget i vissa fall, så måste man följa dessa kriterier.

Dom största förändringarna är att hemsidor måste vara responsiva. SSL ska intergreras på alla hemsidor. Hemsidor ska vara tillgängliga för alla. Detta innefattar att hemsidor får inte vara för tunga. För mycket tunga bilder och animationer som inte är komprimerat rätt, eller komprimerat överhuvudtaget, kan ha direkt förödande effekt för din indexering idag hos Google.

 

Vad ska man tänka på när det är dags att köpa hemsida

Först och främst måste du och vi (webbyrån) vara överens om vad det är för sorts hemsida du ska ha. Ofta vill vi veta storlek – hur många undersidor – och vilket material ni redan har. Bilder och texter tänker vi oftast då på. Ska du ha en sorts prenumerationstjänst hos webbyrån, vilket innebär att de uppdaterar och sköter din sida? Ska du lägga fokus på mycket sökoptimering? Ja, det finns ganska mycket alternativ när du beställer en hemsida. Vårt tips är att vara väl förberedd och veta vad du vill ha innan du tar kontakten. Låt inte webbyrån få bestämma för mycket för då kan det sluta med en saftig faktura många gånger.

 

Kraven du ska ställa på webbyrån

Du ska kunna uppdatera hemsidan själv. Då binder du dig inte till att du alltid måste skicka in ändringarna till webbyrån och sen vänta på dem för att det ska bli gjort.

Du bör skaffa ett fristående webbhotell. Med andra ord ha inte hemsidan hos webbyrån. Detta kan komplicera saker väldigt mycket har vi lärt oss genom åren, då vi hjälp kunder att kunna komma åt sina uppgifter efter webbyrån som byggt sidan kanske gått i konkurs eller bara stängt. Det är ofta också mycket dyrare att ha sin hemsida direkt hos webbyrån. Där finns idag väldigt bra webbhotell, som gärna hjälper dig med att registrera allt detta. Vi är återförsäljare till loopia, ett av Sveriges bästa webbhotell och vi hjälper alla våra kunder med att registrera sitt eget webbhotell och konfigurera det tillsammans med domän och E-post. Detta ingår när man köper ny hemsida genom oss.