Vad får en hemsida kosta?

Vad får det kosta när man ska köpa hemsida? Detta är en mycket vanlig fråga och svaret varierar en hel del. Men för att specificera frågan lite så säger vi att ni ska ha en vanlig hemsida, bestående av en första sida och fyra fem undersidor och vi lägger även till ett vanligt kontaktformulär. Sidan ska ju vara en unik framtagen design till er – alltså inga färdiga mallar – och en viss bildbehandling ska ingå. Dock räknar vi inte in att även ta fram en företagsprofil typ logo, färger och typsnitt, utan förutsätter att den redan finns och ska bara läggas in på hemsidan. Då ska ni kunna hamna på en runt 8 -10 000kr om ni hittar en bra billig webbyrå.

köpa hemsida eller bygga själv

Först och främst måste du och webbyrån eller webbdesigner vara överens om vad det är du ska ha för en sorts hemsida. Ska du själv kunna uppdatera den? Ska du ha en sorts prenumerationstjänst hos webbyrån, vilket innebär att de uppdaterar och sköter din sida? Ska du lägga fokus på mycket sökoptimering? Ja, det finns ganska mycket alternativ när du beställer en hemsida. Vårt tips är att vara väl förberedd och veta vad du vill ha innan du tar kontakten. Låt inte webbyrån få bestämma för mycket för då kan det sluta med en saftig faktura många gånger.

Tips och rekommendationer

Välj ingen prenumerationstjänst hos din webbyrå. Gör då så istället att ni betalar vid behov av uppdateringar. Detta blir nio av tio gånger ett betydligt billigare alternativ för er.
Man behöver inte lägga hemsidan hos webbyrån såvida dom inte kräver det. Ofta är det betydligt billigare att ha ett eget fristående webbhotell, än att ha det hos webbyrån. Dessutom kan det bli komplikationer i framtiden om webbyrån plötsligt stänger. Sen är det viktigt att ni själva ska kunna uppdatera hemsidan. Sidan ska vara mobilpassad. Sidan ska komma med ett SSL certifikat. Alltså er hemsideadress ska vara https och inte http. Dock ska det tilläggas att certifikaten är era webbhotell som säljer – inte webbyrån.

hemsida kosta

 

Läs fler inlägg >>