10 bra tips för sökmotoroptimera!

1. Välj ut dina nyckelord noggrant! Det är bra om du slipper ändra på dessa i efterhand. De måste vara relativa till hemsidan! Goggles sökmotor jämför dessa med ditt domännamn och texten på hemsidan. Genomtänkta nyckelord får din hemsida att synas bättre, och framför allt nåt din sida ut till rätt målgrupp.

Undersidor

2.Döp dina undersidor till olika namn! Ett vanligt fel många gör idag är att de döper alla sidorna (som titlar) på siten till samma namn. Oftast också bara företagsnamnet eller domännamnet. Gör inte det! Har du en undersida som handlar om fiskedrag och en annan som handlar om fiskerullar, döp då dessa till ”fiskedrag” respektive ”fiskerullar”.

3. Anpassa din hemsida för folk som surfar utan en bildläsare! Väldigt många missar detta! Hur attraktivt det är för Google är lite omdiskuterat. Men man kan vara säker på att Googles sökmotorer tycker i alla fall inte illa om det. Sätt texter på dina bilder (och även länkar om du vill vara extra duktig).

4. Var sparsam med Flashanimationerna om du kan! Bygger du en sida i enbart flash så kommer den aldrig att få bra placering på Google om du inte betalar för annonsplats.Oavsett vad programmerarna inom flash menar, så är inte Googlebot (Googles sökmotor) anpassad för detta ännu. Den ser inte bilder och animationer, endast text. Nu kan man visserligen lägga in nyckelord och text i flash som Google hittar, men den har ofta svårt att relatera detta till siten i allmännt.

5. Bygg en site med korrekta sidor med validerad kod och CSS styles. Detta är ju egentligen basic, och självklart för många men det nämns ändå som ett viktigt tips här.

6. Innehållet på din site. Arbeta så mycket som möjligt med ditt innehåll. Gör det attraktivt för besökarna. Ju mer unik du är desto längre stannar de på sidan. Detta innebär mer trafik. Mycket trafik på din webbsite är guld värt.

7. Anmäl din site på de stora sökmotorerna. Även om sökmotorerna ofta hittar din hemsida oavsett om du anmäler och registrerar den på Google, Yahoo, MSN Search osv. så registrera ändå den.

Länkarbete

8. Jobba med hemsidans länkar. Ju fler inlänkar du har till din sitem desto bättre är det. Google registrerar detta samt hur relevanta länkarna är. Sluta aldrig arbeta med dina länkar. De är guld värda. Anmäl dock inte din site till länkfarmar som utlovar hundratals inlänkar på ett ögonblick, för Google sållar bort sådana sidor. I värsta fall kan din sida försvinna helt från Googles index.Utlänkar är också viktigt. De ska också helst vara relevanta till sidans innehåll.

9. Arbeta med din sida kontinuerligt. Sluta inte arbeta med din sida. Lägg upp nytt material, länkar bilder. Se till att hålla liv i din sida. Besökare märker ofta direkt om en sida inte är underhållen eller ändrad sen de sist var där. Och tro mig de surfar vidare! Och Googles sökmotor märker det först av alla.

10. Fånga din besökare direkt! Om du inte fångat besökaren på crika sju sekunder surfar de vidare. Ha intressanta rubriker, gör det lätt för folk att navigera på din sida, och försök inte vara allt för skrikig i färger och animationer så att ditt budskap når fram utan störande moment.

Läs fler inlägg >>

Artikeln är hämtad från WebbDesignFabriken – en Webbyrå i Malmö