Webbshop

Webbshop, webshop, E-handel, E-butik eller internetbutik; kärt barn har många namn.
Det är idag viktigt att välja rätt plattform för din webbshopl och valen är minst sagt många inom kategorin. Så vad väljer man när det är dags att börja sälja sin produkter online. Vilken webbshop ska man använd? Ja, när vi menar att vilken ska man välja så syftar vi på att man väljer en befintlig E-handels-plattform som lösning. Det finns ingen mening med att uppfinna hjulet igen när man ska starta upp sin E-handel på nätet. Det är rent ut sagt dumt at börja bygga på en egen webbshop och skapa en helt ny plattform. Tro mig, den ska testas, buggköras och frmaför allt göras säker för kunder att lämna ut känslig information som personuppgifter och kreditkortsuppgifter. Nej som sagt, använd en befintlig plattform – allt annat är dumt! Dessutom finns det ett hav av utbud inom opensource lösningar, vilket ger dig om inte en gratis, så i alla fall en betydligt mer ekonomisk lösning för din E-handel.
Men där finns många saker du ska tänka på när du ska starta upp din webbshop för att inte göra de vanligaste misstagen som många gör idag.
Välj en E-plattform efter ditt behov. Du bör finna någon du kan konsultera detta med innan du väljer om du är helt novis inom området. Här hittar du populära shopar idag >>
Lägg tid, tid och åter tid på att skapa en snygg och ren design på din webbshop. Är det en byrå som bygger din shop så var kräsen och kräv att designen ska vara klanderfri. Om du har en tråkig design, med dåliga och oskarpa bilder kommer kunder vända i ”dörren”. Det är viktigt att få dina besökares förtroende direkt. Det får du inte med ett amatörmässigt utseende på din E-butik.

Mobilanpassning

Din butik måste vara mobilanpassad idag!

Skapa inte för mycket text och undersidor så att navigeringen blir svår för dina besökare. Ett klick bort är en gammal klyscha som fortfarande är högst aktuell.

Lär dig så mycket du kan om plattformen du valt. Läs guider, se filmer och instruktionsvideos på youtube. Med andra ord bli proffs på plattformen du valt. Det kommer absolut löna sig i längden. Inom detta område är kunskap makt. Lär dig mer om hemsida och webbshop >>

Marknadsför din webbshop

Och glöm inte att marknadsföra din webbshop. Bara att lägga upp din butik online kommer inte dra kunder. Du måste jobba med marknadsföra din webbshop kontinuerligt.

 

webbshop

Läs fler inlägg >>